YLEISTÄ:

Kurssin tarkoitus on antaa oppilaalle tarvittavat tiedot ja taidot itsenäiseen, sekä turvalliseen harrastamiseen. Tarjoamme kaikki tarvittavat välineet oppilaille; märkäpuku, leija, puomi, lauta, trapetsi, kypärä ja kelluntaliivit. Leijalautailua ei kannata lähteä kokeilemaan ilman minkäänlaista käsitystä välineistä, tuulesta, tai turvallisista harrastuspaikoista. Pääsääntöisesti kaikki pääsevät kurssin aikana jo laudalla ensimmäiset siivut! Meillä on oppilaita varten äärimmäisen helppo lauta, joka helpottaa ja nopeuttaa oppimista. Tämän jälkeen oppilaan tulee harjoitella itsenäisesti kurssilla jo opittuja asioita. Huolehdimme oppilaistamme myös kurssin jälkeen, ja autamme välineiden hankinnassa juuri sinulle sopivalla budjetilla.

 

TALVELLA:

Suomen talvi tarjoaa loistavat olosuhteet leijahiidon/snowkiten harjoitteluun. Etelä-Suomessa harrastamme meren tai järven jäällä ja pohjoisessa tunturit tarjoavat mahtavat puitteet leijalla liikkumiseen.   Talvella oppiminen on hieman nopeampaa kuin kesällä. Ensimmäiset 1-3 h käytetään hyvän leijahallinnan hankkimiseen ja turvallisuus asioiden läpikäymiseen. Jäällä pääsee liikkeelle melko nopeasti, kun on oppinut ymmärtämän miten leijaa hallitaan ja miten sillä tuotetaan sopivasti tehoa vauhtiin pääsemiseksi. Yleensä ensimmäisenä kurssipäivänä päästään jo kokeilemaan liikkumista laudalla tai suksilla. Huom! Suksilla oppiminen on alussa helpompaa ja pääset hieman nopeammin liikkeelle. Toisena kurssipäivänä harjoittelemme oikeaa ajoasentoa harjoittelu ja tavoitteena on pystyä palamaan samaan paikkaan josta on lähdetty liikkeelle. Kurssilla kehityt nopeasti ja mahdollisesti jo kahden tehokkaan harjoittelupäivän jälkeen pystyt harrastamaan leijahiihtoa itsenäisesti ja turvallisesti. Talvella kurssit järjestetään jäällä Turun seudulla ja Helsingissä. (Huom. Kurssin nopeus ja vaiheet sopeutetaan aina vallitseviin olosuhteisiin ja oppilaiden aikaisempaan kokemukseen)

Kursseilla on asia- ja olosuhdetakuu. Surkeassa kelissä ei väkisin pidetä kurssia vaan jatketaan kun tuulet ovat suotuisimpia.

KESÄLLÄ:

Kesäopetus aloitetaan jäiden sulettua ja jatketaan aina myöhään syksyyn.

Kurssit rakentuvat kesällä seuraavasti:

Ensimmäinen päivä 3-4h

Leijan hallinnan perusteet rannalla, turvalliset olosuhteet, varusteiden käyttö, turvallisuus ja perusteet ennen veteen siirtymistä.

Toinen päivä 3-4h

Bodydrag vaihe: harjoitellaan miten leija tuottaa tehoa ja annetaan leijan vetää oppilasta vedessä ilman lautaa. Opit hallitsemaan leijaa yhä paremmin. Samalla hahmotat tuuli-ikkunan ja ymmärrät miten leijalla tuotetaan tehoa oikealla ja turvallisella tavalla.
Laudan hallinta: opit ja pystyt ajamaan ensimmäiset kunnon siivut laudalla ja huomaat, että homma alkaa sujua. Ensimmäisiä hetkiä laudan päällä tuulen voimalla ei unohda koskaan (ainakaan allekirjoittanut ei ole unohtanut). Tässä vaiheessa harjoittelet myös miten kryssiä (eli pysyt tuulen yläpuolella) laudalla jotta ei jatkuvasti tarvitse kävellä rantaa ylös. Harjoittelet myös käytännössä miten saat laudan takaisin kaaduttuasi. Tätä taitoa tulet tarvitsemaan alussa paljon. Huom! 7h harjoittelun jälkeen et ole vielä mestari. Tavoitteena on saada vakaat perusteet, jotta pystyt jatkamaan harjoittelua itsenäisesti ja turvallisesti, sekä ymmärtämään millaiset olosuhteet sekä välineet sopivat harjoitteluun.

 

Hinnasto

Peruskurssin hinta on 360e (sis. 6-8h opetusta ja kaikki tarvittavat välineet)
Meillä on maksimissaan kaksi oppilasta per opettaja kun treenataan vedessä. Tällöin opettaja on kokoajan auttamassa.

 

Huolehdithan että tapaturmavakuutuksesi on kunnossa kaiken varalta ennen kuin osallistut kurssille. Jotkut vakuutusyhtiöt vaativat erillisen urheilulaajennuksen. Leijakurssin käyminen tapahtuu aina omalla vastuulla. Kurssin käyneille alennusta hankiessa finkiten kautta uusia edustamiamme leijasurffaus varusteita.