TALVELLA:

Suomen talvi tarjoaa loistavat olosuhteet leijahiidon/snowkiten harjoitteluun. Etelä-Suomessa harrastamme meren tai järven jäällä ja pohjoisessa tunturit tarjoavat mahtavat puitteet leijalla liikkumiseen.   Talvella oppiminen on hieman nopeampaa kuin kesällä. Ensimmäiset 1-3 h käytetään hyvän leijahallinnan hankkimiseen ja turvallisuus asioiden läpikäymiseen. Jäällä liikkeelle pääsee melko nopeasti, kun on oppinut ymmärtämän miten leijaa hallitaan ja miten sillä tuotetaan sopivasti tehoa vauhtiin pääsemiseksi. Yleensä ensimmäisenä kurssipäivänä päästään jo kokeilemaan liikkumista laudalla tai suksilla. Huom! Suksilla oppiminen on alussa helpompaa ja pääset hieman nopeammin liikkeelle. Toisena kurssipäivänä harjoittelemme oikeaa ajoasentoa harjoittelu ja tavoitteena on pystyä palamaan samaan paikkaan josta on lähdetty liikkeelle. Kurssilla kehityt nopeasti ja mahdollisesti jo kahden tehokkaan harjoittelupäivän jälkeen pystyt harrastamaan leijahiihtoa itsenäisesti ja turvallisesti. Talvella kurssit järjestetään jäällä Turun seudulla ja Helsingissä. (Huom. Kurssin nopeus ja vaiheet sopeutetaan aina vallitseviin olosuhteisiin ja oppilaiden aikaisempaan kokemukseen)

Kursseilla on asia-ja olosuhdetakuu. Surkeassa kelissä ei väkisin pidetä kurssia vaan jatketaan kun tuulet ovat suotuisimpia.

KESÄLLÄ:

Kesäopetus aloitetaan jäiden sulattua ja jatketaan aina myöhään syksyyn.

Kurssit rakentuvat kesällä seuraavasti:

1. VAIHE 1.5-2H

Leijan hallinnan perusteet rannalla, turvalliset olosuhteet, varusteiden käyttö, turvallisuus ja perusteet ennen veteen siirtymistä.

2. VAIHE 2-4H

Bodydrag vaihe: harjoitellaan miten leija tuottaa tehoa ja annetaan leijan vetää oppilasta vedessä ilman lautaa. Opit hallitsemaan leijaa yhä paremmin. Samalla hahmotat tuuli-ikkunan ja ymmärrät miten leijalla tuottaa tehoa oikealla ja turvallisella tavalla. Vaiheen lopuksi saat teorian miten teet ensimmäiset vesistartit laudalla.

3. VAIHE 4-7H

Viimeisessä kurssi osiossa, joka yleensä tehdään toisena kurssipäivänä opit ja pystyt ajamaan ensimmäiset kunnon siivut laudalla ja huomaat , että homma alkaa sujua. Ensimmäisiä hetkiä laudan päällä tuulen voimalla ei unohda koskaan.(ainakaan allekirjoittanut ei ole). Tässä vaiheessa harjoittelet myös miten kryssiä (eli pysyt tuulen yläpuolella) laudalla jotta ei jatkuvasti tarvitse kävellä rantaa ylös. Harjoittelet myös käytännössä miten saat laudan takaisin kaaduttuasi. Tätä taitoa tulet tarvitsemaan alussa paljon. Huom! 7h harjoittelubn jälkeen et ole vielä mestari. Tavoitteena on saada vakaat perusteet , jotta pystyt jatkamaa treeniä itsenäisesti ja ymmärtämään millaiset olosuhteet sekä välineet sopivat harjoitteluun.

 

YLEISTÄ:

Kurssin eri vaiheiden väliin jää usein hieman aikaa omatoimiseen opetteluun ja opitun kertaamiseen. Vastuu lisääntyy koko ajan ja opit luottamaan itseesi yhä paremmin. Tunteihin sisältyy olosuhdetakuu , asioiden oppimisen nopeus ja olosuhteet määräävät tahdin. Normaalisti pyritään siihen, että ensimmäisenä päivänä saat hieman tuntumaa lautaan ja toisena kurssipäivänä jatketaan vaiheesta 3. Käytyäsi kaikki vaiheet läpi pärjäät omatoimisesti leijasurffauksessa ja voit aloittaa turvallisin mielin lajin harrastamisen.

Huolehdithan että tapaturmavakuutuksesi on kunnossa kaiken varalta ennen kuin osallistut kurssille. Jotkut vakuutusyhtiöt vaativat erillisen urheilulaajennuksen. Leijakurssin käyminen tapahtuu aina omalla vastuulla. Kurssin käyneille alennusta hankiessa finkiten kautta uusia edustamiamme leijasurffaus varusteita.

 

Siirry varauskalenteriin tästä