LEIJAHIIHTO & LEIJASURFFAUS

LEIJALAUTAILU

Leijasurffaus (leijalautailu, leijahiihto, snowkiting) on hauska ja monipuolinen laji, missä voit vapaasti valita tyylisi leppoisasta ulkoilusta ja luonnosta nauttimisesta totiseen treenaamiseen ja vauhdikkaiden trikkien hiomiseen. Lajin ideana on taittaa matkaa tai heittää temppuja keskimäärin 10 neliöisen leijan vetämänä talvella omilla laskettelu/telemark-suksilla tai lumilaudalla ja kesäisin lumilautaa muistuttavalla kitelaudalla.

Meno on juuri niin vauhdikasta, mitä itse haluat siitä tehdä eli laji on rajua vain jos itse teet siitä sitä! Freestyle temput, aallot tai spiidiajo tarjoavat rajattomasti adrenaliinia sitä haluaville. Kurssilla opit valitsemaan olosuhteet ja välineet, joilla harrastat halutessasi rauhallisemminkin taitojesi ja mieltymyksiesi mukaan. Laji tarjoaa kaikilla tasoilla haasteita ja onnistumisen elämyksiä.

Lajia voi harrastaa ympäri vuoden; talvella meren tai järven jäällä ja tuntureissa, lumilaudalla tai suksilla. Kesäisin meren rannoilla ja isoilla sisäjärvilläkin. Talvikausi Suomessa on yleensä parhaimmillaan Tammikuu-Huhtikuu ja kesäkausi  Toukokuu – Lokakuu

Oikealla opastuksella aloitettuna leijalautailua ja hiihtoa voidaan pitää varsin turvallisena lajina!

VARUSTEET

Talvella: Leija (pumpattava tai patja), trapetsi, kypärä ja laskuväline (lauta, sukset, luistimet).

Talvileija poikkeaa kesän pumpattavasta leijasta täyttöominaisuuksien suhteen. Talvella käytettävässä leijassa ilma ohjautuu leijaan ilmaukoista, eikä leijaa tarvitse erikseen pumpata käyttövalmiiksi. Siksi sitä kutsutaan patjaleijaksi. Talviolosuhteissa se kestää paremmin ja on käyttäjäystävällisempi. Myös pumpattavaa leijaa voidaan käyttää talvella.

KENELLE

laji sopii kaikille urheilumielisille ikään ja sukupuoleen katsomatta. Nuorimmat harrastajat ovat reilusti alle 15 vuotiaita ja vanhimmat nauttivat leijahiihdon tai -lautailun vauhdista eläkepäivillään. Lajin oppiminen osaavan kouluttajan johdolla on helppoa ja turvallista. Leijahiihto voi parhaimillaan olla koko perheen harrastus.